studiohusetlogo

Studiohuset

Mixning & Mastering

Optimering av ljud och musik

Med erfarna öron och tillsammans med väl utvalda digitala och analoga verktyg (Empirical Labs, Mäag Audio, Solid State Logic, FabFilter, Universal Audio, SoundToys etc.) plockar fram det bästa resultatet för en produktion vad gäller ljudnivå, tydlighet, karaktär, tonal balans, stereobredd, djup och dynamik.

Studion är utrustad med Apogee Symphony MKII SE Omvandlare, Neumann KH 310 Monitorer och Sennheiser HD800S Hörlurar.

Priser

Alla uppdrag för mixning och mastering är unika och prissätts därför individuellt. Vi ber er därför att beskriva ert projekt så tydligt som möjligt så att vi lätt kan ge en prisbild, framförallt vid mixning då antalet spår per låt är mycket relevant.

postproduktion1
mixning6

Referenser

Lyssna på vår SoundCloud-sida, där lägger vi upp lite blandat material. Klicka på rubrikerna för mer information.

Kontakta oss angående mixning och/eller mastering

Tveka inte att höra av er om ni önskar anlita oss för mixning och/eller mastering eller har andra frågor om våra tjänster. Självklart går det även bra att komma förbi och hälsa på i studion.

info@studiohuset.se / 0702-88 28 39 (vi svarar även på sms)

Överföring av filer

När ni lämnar in era projekt till oss för mixning eller mastering önskar vi få alla filer skickade till oss enligt följande anvisningar.
Det går även att skicka hela projekt som är kompatibla med Logic Pro X, Cubase 9.5 eller Pro Tools 12. Se då till att projekten är uppstädade och inte kommer med oanvända filer och spår.

För mixning:

Generellt lämnas samtliga spår oprocesserade, torra och utan pannorering, men ni avgör själva om viss processering från er produktion ändå skall vara med på spåren. Detta gäller även eventuell automation.

Audiofiler skall vara i filformatet WAV eller AIFF, 24-bit med en samplerate mellan 44,1-96khz (använd samma som ert projekt är i).

Alla filer bör vara tydligt namngivna. Filerna organiseras i mappar, en mapp/låt.

Referenslåtar bifogas helst som wav, mp3 eller spitify-länkar (maila dessa). Har ni själva gjort en mix så kan ni även skicka denna för att ge en fingervisning av er tanke med låten.

Skicka till files@studiohuset.se via www.sprend.com eller www.wetransfer.com

För mastering:

Skicka slutmixar i filformatet WAV eller AIFF 24-bit med en samplerate mellan44,1-96khz (använd samma som ert projekt är i).

Applicera ingen limitering eller normalisering på mixarna, lämna gärna -6dB headroom.

Är det en längre "fade in/out" på någon eller några av låtarna bör detta göras vid masteringen. Skicka med fördel med en egen version på låten som visar var fade:en skall börja/sluta.

Referenslåtar bifogas helst som wav, mp3 eller spitify-länkar (maila dessa).

Skicka till files@studiohuset.se via www.sprend.com eller www.wetransfer.com